Blondie & Evlabia

Informatie

Blondie en Evlabia zijn twee Europees korthaar poesjes. Blondie is een rode poes en geboren omstreeks 15-03 19 en Evlabia is een tijgerprint meisje geboren omstreeks 15-09-20. Blondie leefde met een groep andere katten in Athene. Zij kregen elke dag eten door onze vrijwilligers en alle katten werden gesteriliseerd en weer teruggezet. Toen Blondie gevangen werd en meegenomen naar de dierenarts voor haar sterilisatie merkte de dierenarts dat ze een flinke wond had aan haar been, ze moest in opvang zodat die zou genezen. In de opvang ontmoette Blondie Evlabia en toen die twee elkaars beste maatjes werden konden de vrijwilligers Blondie niet meer terug zetten, er werd dus besloten om voor hen samen een huisje te vinden.
Blondie is in het begin in een beetje verlegen maar als je haar vertrouw gewonnen hebt mag je haar wel aaien. Ze houdt niet van andere katten en honden behalve Evlabia. Evlabia is echt haar ziel-zusje!
Blondie wil wel altijd graag spelen! Als je speelgoed pakt dan gaat ze zeker met je spelen. Ze roept ook vaak Evlabia erbij om samen te spelen. We hebben van de dames hele schattige filmpjes waarbij ze elkaar opzoeken en knuffelen.
Evlabia werd net als Blondie gevangen om gesteriliseerd te worden, maar bleek ze zwanger te zijn. Ze beviel van 3 dode kittens, Evlabia werd daar helemaal verdrietig van en dat kwam pas goed toen zij Blondie ontmoette. Evlabia heeft daarna een sterilisatie gehad en haar uterus is verwijderd. Bij de dierenarts kwamen ze ook achter dat Evlabia hele gevoelige pootjes heeft en dus niet kan lopen op straat. Ze kan in een huis zonder probleem rondlopen en in een tuin ook, maar ze krijgt last van haar poten als ze te lang op niet gladde vloeren moet lopen. Evlabia houdt heel erg van knuffelen en bij je liggen.
We plaatsen Blondie en Evlabia het liefst als enige katten. Ze zijn grotere kinderen gewend en dat gaat goed want die willen graag met ze spelen. Honden vindt Blondie niet zo leuk.
We plaatsen Blondie & Evlabia als binnenkatten in een huis met een cat-proof tuin maar ze kunnen ook in een appartement met veilig balkon (cat-proof). Ze zijn gechipt, ingeënt, ontvlooid en ontwormd. Beide dames hebben ook een algemeen bloedtest gehad. Ze zijn ook beide gesteriliseerd. Alle katten worden getest op katten-aids en leukemie. Momenteel verblijft ze nog in Griekenland. De adoptiebijdrag voor Blondie en Evlabia bedraagt €350, daarbij zitten twee mooie stevige reismanden ter waarde van €25 per stuk. Voor meer informatie kunt u kattenvdnijlnl@outlook.com mailen.