Adoptieprocedure

Hier vindt u alle informatie over het adopteren van een dier bij Katten van de Nijl.
Heeft u interesse in een kat of heeft u vragen dan kunt u contact op nemen met:

kattenvdnijlnl@outlook.com 
kattenvdnijlbe@outlook.com 

Hoe gaat het in zijn werk?
Natuurlijk willen wij de beste match voor onze katten vinden.
Wij zullen u vragen daarom een adoptie formulier in te vullen zodat wij alle nodige informatie hebben om te kijken of er een goede match is. Deze zullen wij per e-mail naar u toe zenden (hij is ook te downloaden hieronder). Telefonisch zullen wij een adoptiegesprek houden waarin u uw vragen kunt stellen, maar wij ook aan u vragen kunnen stellen. Een dier is pas gereserveerd zodra het adoptiecontract ondertekend bij ons is binnengekomen. Als de adoptie doorgaat zullen wij, als de kat nog in het buitenland verblijft, ervoor zorgen dat deze naar Nederland of België wordt gebracht.

Contract 
Wij werken met een adoptiecontract dat zowel door een ESMA, Animal Foundation Noha, Cat Rescue Athens, Project Bastet of Shahira Rescue cats  medewerker als door de adoptant getekend dient te worden wanneer de adoptie door gaat. Deze zal vooraf per e-mail toegezonden worden zodat u deze rustig kunt door lezen. Onze katten mogen namelijk niet los buiten, wel in een cat-proof tuin of op een cat-proof balkon, dit wordt bijvoorbeeld vermeld in het contract.

Hoelang duurt het voor een kat naar Nederland kan komen?
Wij zijn afhankelijk van vluchtbegeleiding, een dier dient ten alle tijden een begeleider aan boord te hebben. Meestal lukt dit ons binnen 4 weken, maar wij kunnen nooit garanderen dat een dier binnen een bepaalde tijd in Nederland/België is. Uiteraard doen wij altijd ons best om zo snel mogelijk de kat in zijn gouden mandje te laten arriveren.

Adoptie kosten
Wij vragen een adoptiebedrag voor de dieren die wij plaatsen i.v.m. de gemaakte kosten om een dier klaar te maken voor de reis naar Nederland of België. Alle katten zijn ingeënt, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd, ontwormd en ontvlooid en hebben een Indexx-bloedtest gehad voordat zij verhuizen. Tevens zijn alle katten uit Egypte getest op kattenaids en kattenleukemie.  Onze katten krijgen allemaal een bloedtest (Indexx)  voordat ze kunnen vliegen naar Nederland of België, deze kosten zijn voor de eigenaar (55 euro). Mocht de eigenaar deze test willen doen bij zijn eigen dierenarts, gaan we daarmee akkoord, mits we daar een bewijs van ontvangen. In Nederland/België kost een Indexx test ongeveer 130 euro. 

Het adoptie bedrag is  € 225 (voor kortharige egyptische katten & europees korthaar),- en €350 (voor langharige katten/ras katten & kortharige ras katten)-.  Bij dit bedrag in zit een reismandje inbegrepen (die 25 euro waard is).

Hierbij leggen we uit hoe we bij het adoptiebedrag komen van €225 of €350 per kat (de ondergenoemde kosten  komen er niet bovenop het is om aan te tonen waarom het adoptiebedrag tussen de €225 en €350 ligt):

-sterilisatie/castratie 100/150 euro
-vaccinatie & dierenarts bezoek indicatie +/- 150 euro (als een kat ziek is kan het flink oplopen)
-vliegticket voor de kat per kat +/- 175 euro bij Egyptair of 200 euro bij Airfrance
-kosten dierenarts bezoek in Nederland +/- 60 euro (dit kan ook erg variëren)

-Als we zelf een vlucht moeten boeken +/- 600 (soms 700 / 800 euro ticket)
-Het betalen van de vluchtbegeleider (sommige begeleiders vragen geld om een kat mee te nemen, dit kan variëren tussen de 25 euro tot aan soms 150 euro per kat!)

Adoptieformulier: