Over ons

Wie zijn wij?

Katten van de Nijl is een organisatie opgericht in 2019.  Katten van de Nijl werkt samen met ESMA, Animal Foundation Noha , Cat Rescue Athens en Project Bastet om de leefomstandigheden van de dieren in Egypte & Griekenland te verbeteren. Ook werken we samen met vrijwilligers in Nederland en België om straatdieren een tweede kans te geven.

In Egypte is helaas een dier een gebruiksvoorwerp en worden elke dag honderden straatdieren vermoord of aan hun lot overgelaten. Het dierenleed is daar zoveel malen groter en heftiger en wij willen graag ons steentje bijdragen om voor de vele dieren die worden gered van vergiftiging, mishandeling of het onveilige straatleven, een eigen goed huisje te vinden.
Bij Katten van de Nijl worden alle dieren van welke afkomst dan ook gelijk behandeld. 
In Nederland en België is er ook dierenleed en daar vechten we ook tegen.

Met wie werken we samen?

ESMA: ESMA is een Egyptische shelter die dieren red in Egypte. De shelter is gevestigd in Cairo. Ze zorgen voor 800 katten en 400 honden. Het is een geregistreerd dierenorganisatie  (Egyptian NGO No. 3059/2007) en is opgericht in 2007. ESMA werkt om de leefomstandigheden van de dieren in Egypte te verbeteren (honden, kitten, ezels, paarden, kamelen, dieren die worden gered in de dierentuin in Cairo). ESMA is een no-kill shelter en doet mee aan verschillende acties om de leefomstandigheden van de straatdieren te verbeteren (bijvoorbeeld THE TNR-Project)
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op hun site: https://www.esmaegypt.org

Project Bastet: Project Bastet is een kleinschalig dierenopvang, opgericht in 2010 door twee vrouwen. Ze zorgen voornamelijk voor straatkatten. De katten worden gered, verzorgd en klaargemaakt om te kunnen reizen naar het buitenland. Project Bastet doet ook mee aan het TNR-project in Sheikh Zayed.
Voor meer informatie kunt u op hun Facebookpagina kijken: https://www.facebook.com/groups/2880452445514233/about/

Animal Foundation Noha: het is een middelgroot dierenopvang van ongeveer 120 katten. Opgericht door twee vrouwen Noha & Mona. Ze zorgen voor straatkatten in Caïro en Alexandria Egypte.  Ze hebben een samenwerkingsband met  dierenarts Ramy Eissa. https://www.facebook.com/Dr.RamyEissa.Vet.Clinic/

Cat Rescue Athens:

Cat Rescue Athens is een kleine organisatie die zich inzet om de straat katten van Athene te redden en is vooral bezig met TNR projecten. Ze werken met gastgezinnen en zetten zich dag en nacht in om ervoor te zorgen dat de straatkatten van Athene gered worden.
Voor meer informatie, neem een kijkje op hun facebookpagina:

https://www.facebook.com/CatRescueAthens/

Wat doet Katten van de Nijl:

De ESMA-shelter en Project Bastet-project geven ons door welke katten zij vinden dat geadopteerd kunnen worden (voorwaarden zijn: de katten zijn gezond verklaard door een dierenarts, ze zijn sociaal en ze zijn zindelijk). Daarna helpt Katten van de Nijl mee met het klaarmaken van de katten (steriliseren/castreren, inentingen, dierenarts bezoek). Vanaf het moment dat de katten een bloedtest hebben gekregen, duurt het 3 maanden voordat ze naar Europa kunnen komen. We vragen ESMA- en Project-Bastet medewerkers om dan informatie te verzamelen over de dieren (achtergrond/karakter/bijzonderheden), foto’s en video’s. We zetten de katten dan online (op onze facebookpagina/marktplaats en op onze site) en hopen dat ze snel geadopteerd worden.
Na een adoptie houden we de adoptant op de hoogte over hun adoptiedier tot ze naar huis kunnen komen. Nadat het adoptiedier thuis is aangekomen, doen we nazorg zodat alles soepel verloopt.